zondag 3 september 2017

Dromen doen… is soms best een gedoetje!

Het lijkt op papier allemaal zo mooi: een eigen huis kopen en dat zo duurzaam mogelijk maken. Minder werken en meer tijd overhouden voor de mensen om ons heen. Maar in de praktijk lopen we toch best tegen wat dingen aan. Dingen die mij zelfs af en toe even deden vergeten dat we onze dromen aan het doen zijn…. Zo moet ik best wennen aan het nieuwe dorp, heel anders dan het oude. Aan de nieuwe mensen, die we nog niet kennen. Aan het nieuwe huis, dat nog niet meteen helemaal vertrouwd voelt. En er is het ongemak van tussen heel veel dozen leven, van tijdelijk niet kunnen koken en van een vloer die er nog uitmoet (terwijl we er net in zijn…).

Ook verduurzamen is soms lastiger dan ik dacht. Is het wijs om voor pur te kiezen als vloerisolatie? Ik had er aanvankelijk een wat negatief gevoel bij, maar het lijkt nu toch de beste optie in combinatie met vloerverwarming. En welke zonnepanelen moeten we kiezen, er is zo veel keus! En ook in warmtepompen blijkt er behoorlijk verschil te zitten in hoe ze werken en wat ze kosten. Wat dan wijsheid is, is soms best lastig. We proberen maar zo goed mogelijk ons nuchtere verstand te gebruiken en te vertrouwen op de mensen die ons adviseren. Helemaal 100% perfect zal het niet worden, maar het helpt enorm om te beseffen dat dat ook niet hoeft. 

Ondertussen maken we best wat vorderingen. Zo is de schoorsteen er inmiddels af, zodat er meer zonnepanelen op het dak passen en hebben we gisteren de inductieplaat provisorisch aangesloten, zodat we in elk geval weer kunnen koken! En ook het dak van de garage is gerepareerd en lekt niet meer, waardoor we onze spullen daar veilig kunnen opbergen.

2 opmerkingen:

  1. Maar bij elke moeilijke beslissing die je moet maken, mag je jezelf eraan herinneren dat je die maakt omdat je je idealen nastreeft. Daar mag je trots op zijn.

    BeantwoordenVerwijderen