donderdag 14 september 2017

Vorderingen

De afgelopen dagen is er hard gewerkt in ons huis. Alle jaren 70 plavuizen zijn eruit gebikt, de steenstrips zijn van de muren en de douche is compleet gestript. Ik voel me er bijna een beetje té decadent bij, nu ik dit opschrijf… Ter verantwoording: de douche lekte (bijna) en moest dus wel echt aangepakt en de muren waren een ratjetoe van steenstrips en lelijke plekken achter de verwarming (die nu dus weg zijn!). De vloerverwarming is deels wel echt een luxe, deels toch ook wel een mooie en zuinige combinatie met een warmtepomp en het van het gas afgaan.

Vanaf gisteren wordt er (gelukkig) ook weer opgebouwd; zo’n gestript huis ziet er namelijk toch best wel deprimerend uit. De leidingen van de vloerverwarming liggen al netjes in de sleuven en de muren krijgen een mooi stuclaagje. Helaas gaat het allemaal net niet helemaal zo snel als gepland… Als er een dingetje uitloopt, loopt de rest ook meteen uit en klopt het schema niet meer. Achteraf gezien waren we misschien ook wel te optimistisch en dachten dat alles in 5 werkdagen af kon zijn. Dat gaat hem dus niet worden, helaas.

Verder kwam gisteren het bericht dat de vloer idealiter eerst nog geëgaliseerd zou moeten worden, voordat het laminaat erop komt. Dat zou dan nog weer extra tijd en geld kosten. En zou best een beetje een tegenvaller zijn. We wachten nu eerst maar even het advies van de laminaatlegger af en hopen dat hij met een goedkopere oplossing komt…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten