donderdag 18 januari 2018

Isoleren


We hebben onze warmtepomp inmiddels al weer een aantal weken. Weken waarin manlief trouw iedere ochtend de meterstanden noteert, zodat we een beetje inzicht krijgen in wat we aan elektriciteit verbruiken. We merken dat vooral als de temperatuur onder nul komt, we vrij veel elektriciteit verbruiken. Isoleren blijft dus toch wel het devies. Want we willen zowel onze maandlasten verder omlaag brengen, als het milieu zo veel mogelijk sparen.

Over de extra tussendeur in de garage schreef manlief vorige week al een stukje. Ondanks het feit dat hij nog niet helemaal klaar is (er mist nog een stukje aan de bovenkant), merken we het verschil al (heel) duidelijk. Ook hebben we inmiddels een tochtstrip onder de kamerdeur aangebracht. Kost bijna niets, maar heeft wel degelijk effect. En afgelopen week zijn de plafonds van de kinderkamers geïsoleerd. Dat kost wel iets meer, maar dat hadden we gelukkig al ingecalculeerd. Hopelijk komen binnenkort ook de nieuwe kozijnen en HR ++ glazen voor de kinderkamers, zodat de kinderen dan lekker warm boven kunnen spelen en in de toekomst hun huiswerk kunnen maken. Dat laatste moeten ze nu ook al wel doen trouwens, maar daarbij geven ze nog de voorkeur aan lekker gezellig beneden aan tafel😊.

Een baantje voor mezelf heb ik inmiddels ook gevonden. Gewoon simpel schoonmaken. Maar wel lekker dichtbij (kan op de fiets!), en onder schooltijd. Voor nu prima dus. En wie weet wat de toekomst brengt… Ik houdt mijn HR ++ glas voor beneden voor ogen bij alle bedden die ik opmaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten